Vezetékkötegek

Sok vezetékköteget javítottam már az évek alatt. Néhány újat is gyártottam kapcsolási rajz alapján vagy az eredetit alapul véve. Tapasztalatom, hogy a régi vezetékeket rendbe téve még mindig többet ki fognak bírni, mint azok, amelyeket a mostanában gyártott kábelekből készítek. Igyekszem az eredeti vezeték jelöléseket megtartani (színjelölést vagy számozást), az eredeti csatlakozókat javítva felhasználni vagy az eredetivel megegyezőt beszerezni illetve törekszem az eredeti bandázsozás és szigetelés vissza állítására.

Volvo P1800 befecskendező köteg

Porsche 356 biztosíték tábla

Mercedes 190 SL
Jaguár XJ12

Aston Martin DB5

ASTON MARTIN DB5

Aston Martin DB5 (a kép illusztráció)

A DB5-ös modellt 1963-ban alkották meg, ez az autó a DB4-es továbbfejlesztett változata. Akkoriban ezzel az új modellel kívánták folytatni a sorozatot és lecserélni az előző modellt. Elődjéhez képest az új modell hosszabra és nehezebbre is sikeredett. Kezdetben csak az alapmodelleket gyártották, de utána megjelent az úgynevezett Vantage széria, ami több lóerővel rendelkezett. A kezdeti modelleket 4 sebességes váltókkal szerelték, de választható volt 3 sebességes autamata váltó is. Aki pedig igazán sportos autót szeretett volna az pedig kérhette a szintén 5 sebességes ZF váltóval, ha kedve úgy tartotta. Későbbiekben ez a váltó lett a szabvány kivitelű váltó, tehát minden modellt ezzel szereltek. Tovább fejlesztették az előző‘ modellhez képest a kipufogórendszert, és az alapfelszereltség része lett az elektromos ablakemelő‘, valamint a légkondicionáló berendezés is. Az autó presztizsét nagyban növelte az is, hogy James Bond autójává vált, elő‘ször a Goldfinger című epizódban szerepelt. Megközelítőleg 1000 darabot gyártottak belőle, majd 1965-ben felváltotta a soron következő‘ DB6-os modell.

(forrás:http://people.inf.elte.hu/csiuaai/adatok.html)

  Egy ilyen autó elektromos részeinek a felújításában is részt veszek. Sajnos egy kicsit elhúzódik a munka, de reméljük, hogy egyszer azért össze fog állni!

Az alábbi képeken a műszerek, az ablakemelő motor és szerkezet valamint a kormányoszlop felújítása látható!

A jobb oldali a Mi büszkeségünk!

Mercedes-Benz W123

Citroen B10 1925